Dit moet je weten als je een haartransplantatie overweegt

04 Jan 2021

Heb je al op relatief jonge leeftijd last van haaruitval? Dan kan dit op den duur voor kale plekken zorgen. Haar valt vaak uit rondom de kruin, maar je kunt ook te maken krijgen met inhammen. Dit ziet er niet fraai uit. Je gaat deze kale plekken tegen met een haartransplantatie. Voordat je voor deze ingreep kiest, ben je ongetwijfeld benieuwd hoe dit precies in zijn werk gaat. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou hier namelijk wat je allemaal moet weten als je een haartransplantatie overweegt. 

Wat is er allemaal mogelijk?

Op het gebied van haartransplantaties is tegenwoordig van alles mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld een kaal gebied rondom jouw kruin bestrijden met een haartransplantatie. Heb je last van inhammen? Ook dan biedt een haartransplantatie uitkomst. Als er sprake is van haaruitval bij de voorlijn van het haar en je hier niets aan doet, ontstaan steeds groter wordende inhammen. Gelukkig kun je inhammen implanteren. Na zo’n ingreep is de oude haarlijn blijvend hersteld en dat geeft een grote verbetering in het gezicht. De voorste haarlijn is namelijk gezichtsbepalend. Bovendien zie je er vaak een stuk jonger uit nadat je inhammen geïmplanteerd hebt. Haartransplantaties zijn overigens ook mogelijk voor wenkbrauwen of een baard.

Hoe werkt het?

Ondanks dat haartransplantaties de laatste jaren aan populariteit winnen, weet lang niet iedereen hoe zo’n ingreep werkt. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je uiteraard benieuwd wat jou te wachten staat. Allereerst moet je weten dat haren altijd vanaf het achterhoofd getransplanteerd worden. Dit komt doordat deze haren een andere genetische aanleg hebben. Hierdoor zijn ze bijvoorbeeld niet gevoelig voor het DHT-hormoon, dat bij mannen vaak haaruitval veroorzaakt. Door deze haren te gebruiken weet je zeker dat ze na een haartransplantatie niet opnieuw uitvallen.

Als je een haartransplantatie overweegt, moet je daarnaast weten dat je keuze hebt uit twee technieken. Te beginnen met de Follicular Unit Transplantation (FUT). Hierbij wordt een stripje huid van het achterhoofd weggenomen en getransplanteerd naar het ontvangstgebied. Bij deze techniek ontstaat een wond die gehecht moet worden. Bij de FUT-methode blijft daardoor een litteken zichtbaar na behandeling. Naast FUT kun je ook kiezen voor Follicular Unit Extraction (FUE). Hierbij transplanteert de specialist haarzakjes (grafts) één voor één naar het ontvangstgebied. De wondjes die ontstaan, herstellen vanzelf. Hierdoor blijven er geen littekens achter. Bij beide technieken wordt overigens plaatselijk verdoofd, waardoor je amper iets voelt van een haartransplantatie.

De prijs 

Ben je na het lezen van bovenstaande tekst nog steeds enthousiast over een haartransplantatie? Dan overweeg je misschien serieus om zo’n behandeling te ondergaan. Voordat je de knoop definitief doorhakt, wil je ongetwijfeld weten wat dit jou gaat kosten. De prijs van een haartransplantatie is op voorhand alleen niet te zeggen. Dit hangt namelijk van verschillende factoren af. Zo speelt de verwachte behandelduur en de totale hoeveelheid grafts mee bij het bepalen van de prijs.

Op het internet kun je vaak een indicatie vinden van haartransplantatie kosten. Vaak wordt er met een vaste prijs voor een bepaalde hoeveelheid grafts gewerkt. Als leek weet je ongetwijfeld niet hoeveel grafts er voor een behandeling nodig zijn. Wil je desondanks toch een nauwkeurige indicatie van de prijs? Vraag dan een offerte op. In dat geval weet je binnen de kortste keren wat een haartransplantatie jou gaat kosten.